paarden Revalidatie

Oké, je paard loopt onregelmatig, protesteert tijdens het rijden of heeft terugkomende blokkades. Wat nu? Een paardenrevalidatie traject biedt uitkomst.

Ontspanning & balans

Paardenrevalidatie zorgt voor een gezond bewegend en ontspannen paard dat in balans blijft met een ruiter op zijn rug. Dit is de sleutel voor het correct dragen van een ruiter en gezond oud kunnen worden.

Vrijwel ieder paard is scheef. In kleine mate is dat niet zo erg. Wij zijn immers ook links- of rechtshandig. Bij grotere scheefheid gaat het paard compenseren om toch uit te kunnen voeren wat de ruiter vraagt. Deze scheefheid en compensatie ontstaan ook bij pijn of ongemak door trauma of verkeerde training. Als dit lang genoeg duurt, kan dit zorgen voor overbelasting van lichaamsdelen en tot slot blessures. Start op tijd met een revalidatiegerichte training en wees de blessures voor!

Wil je eens overleggen of een revalidatietraject geschikt is voor jou en je paard? Neem contact op of vraag een adviesgesprek aan!

U

1. Onderzoek

Allereerst bekijk ik je paard tijdens een intake consult en stel ik vast wat de probleemgebieden zijn. Daarna stel ik een revalidatieplan op. Indien nodig verwijs ik je door voor nader onderzoek of overleg ik met een dierenarts.

2. Behandeling

Voordat we met training beginnen is behandeling vaak noodzakelijk. Lichamelijke blokkades kunnen zo worden opgeheven. Zie het als een reset van het lichaam. Vaak wordt de behandeling later nog eens herhaald.

3. Training

Ik train je paard gedurende een afgesproken periode, volgens het opgestelde revalidatieplan. Het doel is dat je paard weer een gezond bewegingspatroon krijgt en jou ontspannen en in balans kan dragen.

Mijn methode

Ik train volgens de principes van 4DimensionDressage en met een combinatie van natural horsemanship en klassieke dressuur. Eerst help ik je paard sterker te worden zonder ruiter, door middel van gymnastiserend longeren en dressuur aan de hand. Zodra je paard er klaar voor is, ga ik onder het zadel verder. Ik werk altijd zonder hulpteugels.

Tarieven

Ik doe paardenrevalidatie trajecten of intensieve begeleiding alleen in de directe omgeving Nijmegen/Malden vanwege de intensiteit en reistijd. Als je paard verder weg staat is het ook mogelijk hem bij mij te stallen.

Consult

50/consult
  • Volledige check in stand en beweging
  • Palpatie van het lichaam (vaststellen gevoelige gebieden)
  • Controle van hoef-/beenbalans, gebit, voeding en zadel indien relevant
  • € 25,- korting op consult als daarna gekozen wordt voor een revalidatietraject
  • Revalidatie-advies of revalidatieplan

Twijfels? Plan een adviesgesprek

Twijfel je over wat je moet doen? Maak dan een gratis en vrijblijvende 15-minuten-bel-afspraak. Vul drie mogelijke belmomenten in, dan bevestig ik binnen 24 uur een belafspraak.

Maak een belafspraak

8 + 6 =

Recensie

Trots als een pauw ben ik, als ik zie wat beide dames bereikt hebben. Allereerst had ik nooit gedacht dat sleutelen aan mijn meisje zo zinvol was. Ik had het dan ook opgegeven en liet het voor wat het was. Ik leerde Rianne kennen doordat ze toentertijd bij mij op stal kwam staan. Rianne stelde voor om Toet mee te nemen naar haar school. Ik had geen idee wat dit precies inhield en was ergens ook een beetje sceptisch. Wel had ik direct het gevoel dat Toulouse in goede handen was.

In de tijd dat Rianne aan de slag ging met Toet zag ik dat Toetje zichtbaar bewuster werd van haar lichaam. Haar pijnlijke lijfje kreeg meer ontspanning en dat resulteerde zich in een vrolijker en een werkwillig paard. Als Rianne nu op Toet stapt is mijn paard niet een brok stress en pijn, het is een paard die op de juiste manier haar lijf weet te gebruiken in plaats van te ontwijken.

Rianne heeft mij, als leek, zeer professioneel betrokken in Toet’s revalidatieproces. Zij informeerde mij na elk bezoek wat ze heeft gedaan en wat daarvan het resultaat was. Tevens adviseerde zij welke behandelingen noodzakelijk waren en zorgde zij dat de juiste behandelaars ingeschakeld werden. Ook geeft ze op een zeer prettige manier tips over mijn manier van handelen omtrent Toet en als dat betekende dat er gemasseerd moest worden kreeg ik daar les in.

Rianne is een zeer deskundige revalidatieruiter. Haar engelengeduld en liefdevolle benadering was vanaf dag 1 direct zichtbaar. Rianne creëert een wederzijds respect en vertrouwen waardoor er ruimte plaatsvindt voor een revalidatie/werkproces.

Rianne, door jou is mijn paard is zichtbaar gelukkiger. Een gelukkig paard betekent een nog gelukkiger baasje;-) Anne Lotte Notmeijer

Volg je mij al?

Contact

Telefoon

+31 (0)6 43 84 51 86

Mail

rianne@rianne-dekker.nl

Plaats

Malden, vlak onder Nijmegen